Microsoft predstavio IE9

Bez autora
Sep 17 2010

Microsoft je predstavio najnoviju verziju browsera Internet Explorer 9 (IE9). Čelnici kompanije nadaju se da će im novi browser uspeti vratiti barem delić stare slave i deo izgubljenog tržišta. Od 2003. godine do danas popularnost Internet Explorera smanjila se sa 97 na 60 posto. Iako je na tržištu tek od decembra 2008. Google Chrome drži više od 7,5 posto tržišta, a Mozilla Firefox, koja je upravo objavila verziju Firefoxa 4 koja se tek testira, dominira gotovo četvrtinom tržišta. Beta verzijom IE9 Microsoft napokon daje korisnicima mogućnost da browser prilagode svojim potrebama. Da bi pokrenuli beta-softver, korisnici na svojim računarima moraju imati operativni sistem Vista ili Windows 7. Datum izlaska finalne verzije IE9 nije objavljen, ali se predpostavlja da to neće biti ove godine.

Microsoft predstavio IE9Microsoft je predstavio najnoviju verziju browsera Internet Explorer 9 (IE9). Čelnici kompanije nadaju se da će im novi browser uspeti vratiti barem delić stare slave i deo izgubljenog tržišta.

Od 2003. godine do danas popularnost Internet Explorera smanjila se sa 97 na 60 posto. Iako je na tržištu tek od decembra 2008. Google Chrome drži više od 7,5 posto tržišta, a Mozilla Firefox, koja je upravo objavila verziju Firefoxa 4 koja se tek testira, dominira gotovo četvrtinom tržišta.

Beta verzijom IE9 Microsoft napokon daje korisnicima mogućnost da browser prilagode svojim potrebama.

Da bi pokrenuli beta-softver, korisnici na svojim računarima moraju imati operativni sistem Vista ili Windows 7.

Datum izlaska finalne verzije IE9 nije objavljen, ali se predpostavlja da to neće biti ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik